En mastergrad innen cybersikkerhet med toppkarakter fra Universitetet i Agder er godt å ha med seg som nyansatte strategiske rådgivere i Netsecurity.
- Men innen dette faget går utviklingen ekstremt fort, så toppkarakter holder ikke lenge. Du må holde deg oppdatert kontinuerlig, forklarer Filip Østrem og Knut Andreas Aas, begge to med ferske arbeidskontrakter fra Netsecurity i hånda.
Nettopp derfor var det å finne en arbeidsgiver med et sterkt faglig miljø, helt essensielt for de to:
- Jeg mener Netsecurity skiller seg fra resten av bransjen med et spesielt sterkt faglig nivå og miljø. For meg var det noe av det viktigste da jeg skulle velge arbeidsgiver; jeg vil være en del av et miljø hvor jeg kan lære og bli utfordret, forklarer Knut Andreas.
Vil hjelpe kunden med å forstå risiko og muligheter
Og nå går de inn i rådgiverstaben til Netsecurity, Filip på Stavangerkontoret og Knut Andreas på hovedkontoret i Oslo.
- Underveis i studietiden tenkte jeg at jeg ønsket meg en type rådgiverrolle. Jeg er veldig glad i å formidle, det gir meg energi og motivasjon når jeg får lov til å få andre til å forstå et budskap, forklarer Filip.
Mange bedrifter strever nettopp å forstå utfordringsbildet, sårbarhetene i bedriften og hvilke muligheter som finnes. Det er her de strategiske rådgiverne kommer inn:
- Bedriftene har veldig ulikt utgangspunkt, både når det kommer til kompetanse internt, men også behov. Å få lov til å kartlegge dette sammen med kunden, og komme med råd om hvilke tiltak de skal sette i gang, er ekstremt gøy, forklarer Knut Andreas.
Må hjelpe ledere med å forstå risiko og tiltak
Bevisstgjøring av sikkerhetsrisiko hos toppledelsen var også temaet for Filips masteravhandling. Utfordringen til mange bedrifter i dag, er at de ikke setter sikkerhet på agendaen i toppledelsen.
- Sikkerhet er ikke noe it-avdelingen eller it-leder alene skal ha ansvar for. Det er klart at noen skal ha mer kompetanse og innsikt enn resten av bedriften, men ledergruppen og styret i bedriften må ha generell forståelse av it-sikkerhet og ikke minst risikoforståelse, forklarer Filip.
Kombinasjon av ferske og erfarne rådgivere
Konsulentsjef Helene Birkeland er glad for de to tilskuddene:
- Å få inn unge, energiske, faglig sterke mennesker, er helt fantastisk for oss. Det er en myte at man må ha mange år på beina for å fungere som rådgiver. Faktisk ser vi at synergien mellom de ferske og de erfarne, gir den beste staben av rådgivere. Mangfold er alltid en styrke.
De to nyansatte er enig, men poengterer samtidig verdien av å ha erfarne kollegaer rundt seg:
- Vi jobber jo med kollegaer som har 10-25 års fartstid i bransjen, det gir oss en veldig god trygghet. Jeg merker allerede etter en uke på jobb at de faglig dyktige og erfarne kollegaene mine vil styrke meg veldig godt i rollen min, avslutter Filip.
Er du student og ønsker arbeidserfaring underveis i studiene?